• news.png
RIDERNEWS
 


Schotman pakt 4e plaats in zijn eerste race na zijn revalidatie. Scott Deroue is nummer één met nog steeds kans op de titel!


Deroue pakt dominante WorldSSP300 overwinning op Portimão

derou sept 2018
Na een lange zomerstop ging Scott Deroue met veel zelfvertrouwen richting Portimão. Het Kawasaki MtM Racing Team bereidde zich optimaal voor op de laatste twee races van het WK Supersport 300-seizoen door in augustus een prima test te draaien op de Portugese baan.
Dat hielp de Kawasaki-coureur vrijdag om direct scherpe tijden te kunnen draaien in de vrije trainingen. Met een tweede snelste tijd ging Deroue dan ook direct door naar Superpole 2. Zonder slipstream kwam hij in die sessie tot een vierde tijd, waardoor de Nijkerkervener een dag later zijn Kawasaki Ninja 400 op de tweede startrij mocht zetten.

Al snel was de matige start zondag goed gemaakt door Deroue en kon hij continu snelle tijden rijden. De concurrentie had moeite om hem bij te houden en in de laatste ronden van de race ging de Kawasaki-coureur er nog eens goed voor zitten. Telkens pakte hij de nodige meters op de concurrenten uit de kopgroep en kon zo redelijk onbedreigd naar de finish rijden.

Het betekende Deroue’s eerste zege van het seizoen en hij kon niet op een beter moment komen. Met slechts één race te gaan, klom de Nederlander naar de tweede plek en zag klassementleidster Ana Carrasco een tiende plek scoren op Portimão. Hierdoor is het gat tussen de Spaanse en Deroue nog slechts tien punten in de tussenstand. Magny-Cours, de slotwedstrijd voor het WK Supersport 300, gaat dus een enorm spannend weekend opleveren, wat de uitkomst ook zal zijn.

Scott Deroue: ‘Tijdens de Superpole 2 reed ik mijn snelste tijd zonder slipstream en dat gaf me uiteraard veel vertrouwen dat ik sterk voor de dag kon komen in de race. In de warm-up liet ik dat eveneens zien met constante, scherpe rondetijden. Omdat ik op Portimão voor mijn laatste titelkans ging strijden, was ik toch wel zenuwachtig voor de race. Om nu de eerste zege van het seizoen te pakken, is natuurlijk heerlijk. Ik doe nog volop mee om het kampioenschap en ga het recept van dit weekend proberen te herhalen op Magny-Cours. Zoals heel veel WK Supersport 300-teams hebben we daar getest en dat ging erg lekker. Ik kijk met vertrouwen uit naar dat laatste weekend. Ik ga de komende twee weken nog eens extra hard trainen en zorgen dat ik het seizoen op sterke wijze kan eindigen. Na de finish zien we dan wel wat het me oplevert.’

Schotman maakt sterke comeback met podiumgevecht op Portimão

schotman sept 2018
Robert Schotman heeft een sterke comeback gemaakt na zijn zware bekkenblessure die hem drie maanden langs de kant hield. Schotman kwalificeerde zich op een keurige zesde startplaats voor de World Supersport 300 wedstrijd op Portimão. In de race vocht de Kawasaki-rijder voor het podium en eindigde na een sterke race in vierde positie.

Robert Schotman kreeg donderdagmiddag in Portugal groen licht van de dokteren om te starten in het World Supersport 300 weekend op Portimão. Een zware blessure opgelopen bij een crash op Imola hield de coureur uit Dordrecht bijna drie maanden aan de kant. Er was weinig van te merken dat Schotman lang niet gereden had in het WK-veld, want na de eerste vrije training stond hij al bij de eerste tien. In de tweede vrije training was het belangrijk opnieuw bij de eerste tien te staan, om zo rechtstreeks door te kunnen naar Superpole 2. Schotman was in het slot van de sessie bezig aan een ronde die ruim voldoende was voor een top-tien klassering, maar in de laatste bocht schoot zijn motor een versnelling terug waardoor hij een elfde tijd op de klokken bracht.

Zaterdag moest Schotman daardoor starten in Superpole 1. Hierin noteerde hij ruim de snelste tijd en mocht zo door naar het tweede deel van de kwalificatie. Ook in Superpole 2 ging het goed en wist de 19-jarige coureur zich als zesde te kwalificeren voor de wedstrijd. In de race maakte Schotman deel uit van de grote kopgroep. In de beginfase was de Motoport Kawasaki rijder nog niet vooraan te vinden, maar gedurende de race wist hij steeds meer plaatsen te winnen. Bij het ingaan van de laatste ronde pakte Schotman de tweede plaats. Na een spannende laatste ronde kwam Schotman net tekort voor het podium en finishte hij 0.025 seconde achter de derde rijder in vierde positie.

Robert Schotman: ‘Het is een mooie comeback geworden na mijn blessure. Ik zat er tijdens de trainingen al goed bij en heb in de race kunnen strijden voor het podium. Het was een mooi gevecht en helaas kwam ik op de finish nipt tekort voor het podium. Maar ik ben erg blij met deze uitslag en ik wil teammaat Scott (Deroue) feliciteren met zijn overwinning. Ik kijk nu alweer uit naar de race op Magny Cours!

Archive

2018

  youtube facebook