• news.png
RIDERNEWS
 

                                 Hartog tankt vertrouwen in race op Imola

Rob Hartog is als zestiende geëindigd in de World Supersport wedstrijd op Imola, nadat hij vanaf de laatste startpositie moest vertrekken vanwege een gridpenalty. Met een goede start, een stabiel middendeel van de race en sterke eindfase tankte de coureur van Team Hartog - Against Cancer vertrouwen voor de komende wedstrijden.
 
De trainingsdagen van Rob Hartog in Imola verliepen niet naar wens. Het lukte de coureur van Team Hartog - Against Cancer niet om het goede gevoel te vinden op het intensieve circuit van Imola. Hartog kwalificeerde zich als tweeëntwintigste voor de wedstrijd en kreeg vervolgens ook nog een gridpenalty van zes plaatsen vanwege een inhaalactie op Kyle Smith in Assen. Hierdoor stond Hartog voor grote uitdaging, omdat hij als laatste aan de race moest beginnen. De weersomstandigheden waren twijfelachtig tijdens de racedag, maar uiteindelijk konden de rijders van start op een droge baan.


hartog phillip island may 2019
Hartog had een zeer sterke start en wist ruim twee startrijen te winnen in de openingsronde. In de beginfase reed Hartog rond de twintigste positie en in het tweede deel van de race wist hij langzaam maar zeker naar de rijders voor hem toe te rijden. In de slotfase wist Hartog nog een paar posities te winnen en werd hij als zestiende afgevlagd in Imola. Een resultaat waar Hartog tevreden mee mag zijn, zeker gezien de blessures van de afgelopen tijd en het feit dat hij vanaf de laatste plaats moest vertrekken.

Commentaar Rob: ‘Het was balen dat ik vanaf de laatste positie moest vertrekken, maar het is wat is. Ik had een hele goede start en lag na een paar bochten al negentiende. Het duurde daarna even wat te lang voordat ik in mijn ritme kwam. In het tweede deel van de race kon ik naar de rijders voor mij toe rijden en nog zestiende worden. We hadden graag een punt gepakt, maar gezien de omstandigheden moeten we hier tevreden mee zijn. Het was een goede race voor mijn vertrouwen en ritme, wat belangrijk is voor de komende wedstrijden.’”

Archive

2018

  youtube facebook